diumenge, 29 de maig del 2011

Recomanacions lectores de 1r d'ESO C (2)


Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo
Hola, em dic Andreu i vull recomanar-vos aquest llibre perquè és un llibre interessant sobre aventures i misteris. Tracta de dos xiquets que sobreviuen a una catàstrofe i tenen diverses aventures i viatges. És una història fàcil d'entendre i llegir, i a més, enganxa.

Raquel d'Isabel Clara Simó
Hola, sóc Angela i m'he llegit el llibre "Raquel". M'agradaria recomanar-te'l perquè és un llibre molt interessant,  li passen coses molt estranyes i divertides, encara que altres molt tristes com la mort de la seua millor amiga Montse, de càncer. És un fet molt trist i que li afecta d'una manera...
Un aspecte divertit del llibre són les discussions amb el seu nuvi sobre el masclisme. També parla d'un fet entre els seus pares molt fort i si ho vols saber, l'hauràs de llegir :)


Mutacions genètiques de Fina Casalderrey
Jo sóc Toni, de 1r d'ESO C i vos recomane aquest llibre perquè m'ha agradat prou. Tracta d'un xiquet que es diu Adrià que esperava passar les vacances més avorrides de tota sa vida però van resultar trenta dies plens de misteris increïbles i de sorprenents descobertes. La cosa es va complicar quan un boig que pretenia dominar el món es va interposar entre ell i el seu iaio. Si voleu saber el final vos l'haveu de llegir.


La presència de Mercè Company

Maribel ha triat aquest llibre de misteri i ens diu: M'ha agradat aquest llibre perquè és de molta intriga i por. Tracta d'un xic, Adrià, que es compra un pis a Barcelona i dies després d'anar-hi a viure, va notar una presència que els perseguia. Els observava i feia sorolls...
En el final posa que...(cal que te'l llisques).
L'epíleg ens conta que és una història de veritat que li va passar a uns amics de l'autora.

dijous, 26 de maig del 2011

APRECIA LAS MATES



Las mates son la vida,
son el uso de razón,
no hay nada sin ellas
tan solo una decepción.

               No saber sumar
               ni saber restar,
               digo yo que es
               no saber estar.

                        
                           No las minusvalores,
                           son muy importantes
                           aunque no aprecies sus valores.

                                                                          Conoces el fútbol,
                                                                           ves el baloncesto
                                                                           pero ni siquiera sabes
                                                                           en la división llegar al resto.

                                                                                                Yo sólo te digo
                                                                                                 que debes asustarte,
                                                                                                  a ver si por cero
                                                                                                  vas a multiplicarte.


Autor:Manuel Villarreal, 1º H
              

dijous, 19 de maig del 2011

Lectura a l'aula

Els alumnes de 1r d'ESO C hem llegit cadascú un llibre en valencià d'acord amb les nostres preferències. Alguns hem elegit la ciència-ficció; altres, el misteri i la intriga,  l'amor, l'adolescència...
Hem fet algunes sessions de lectura a classe i  hem acabat de llegir el llibre a casa.
Tots aquestos llibres són de la biblioteca del centre, estan a la disposició de tots i totes. Vos animem a anar-hi i agafar-los en préstec!


Anirem comentant-vos els llibres que hem llegit:

Com un miratge de Maria Mercè Roca
Hola, sóc Ainhoa i et vull recomanar el llibre "Com un miratge" perquè és un llibre molt bonic. Tracta d'un xic que espera amb ànsia que acabe el curs i vinguen els estiuejants al seu poble. Allí coneix una xica que es diu Salut i que cada vegada li agrada més. Ell i Salut viuen moltes aventures i tot tipus de sentiments: gelosia, amor, amistat... Si t'ha interessat el llibre o t'ha cridat l'atenció, llig-lo, perquè llegir és aprofitar el temps. Si t'agraden les històries d'amor, t'agradarà aquesta.





L'enigma del medalló de Vicent Pasqual
Hola, sóc Marta i vull recomanar-vos aquest llibre per a la gent que li agraden les històries de misteri i d'adolescència. Tracta sobre un xic, anomenat Marc, que es troba un medalló en les obres de la casa dels Bellmunt i que té una colla d'amics on està la seua estimada, Àngels. Hi ha una llegenda relacionada amb el medalló i Guillem i Carmesina. No puc contar més perquè contaré el misteri, així és que ...  llig-lo!
Jo sóc Pere i tinc dotze anys. També m'he llegit aquest llibre i vos el recomane.On estarà l'enigma del medalló? Agafa Marc al mort? Llig-te'l, ànim!

Nou diari d'un jove maniàtic d'Aidan Macfarlane i Ann Mcpherson

Hola, sóc Carmen. Vos volia recomanar aquest llibre perquè amb les aventures del protagonista s'assabentem dels canvis físics i psicològics d'aquesta etapa. I ens pot ajudar a que no ens pareguen tan diferents les coses, sentiments i preocupacions que tots tenim en aquesta edat. Vos convide a llegir-lo!

Un treball perillós  de Joaquim Beltran

Jo sóc Pau Miró i m'agradaria recomanar el lllibre que m'he llegit: "Un treball perillós". Tracta de molts misteris i d'un cas d'una xiqueta desapareguda, Sara Ferrer i un xic de 15 anys del poble d'ella. Si vols saber com acaba aquest llibre llig-te'l i sabràs quin és el final de Sara i el xiquet.


(continuarà)

CristinaVivó

dimecres, 18 de maig del 2011

PRESENTACIÓN OFICIAL DEL BLOG A LAS FAMILIAS

Antes de irnos de vacaciones de Semana Santa, hicimos la presentación oficial de nuestro blog a las familias. El texto que sigue a continuación, es el resumen que Esther escribe sobre lo que supuso para ella esa reunión. Al mismo tiempo nos transmite su opinión acerca del proyecto que hemos emprendido todo el equipo de biblioteca (Nona, María, Cristina y Miriam). Muchas gracias, Esther, por enviarnos tu escrito y, sobre todo, por los ánimos que nos transmites.
Agradecemos también la asistencia y las ideas que se aportaron en el diálogo a todos aquellos que vinieron a la presentación. Gracias.

Hola,
Me llamo Esther, y hace unos dias fui a la presentación del bloc de la biblioteca del IES Veles e Vents.
Acudieron muy pocos padres, a pesar de haber enviado una invitación a través de nuestros hijos, y un email por parte del AMPA.
Es una lástima que no apoyemos estas iniciativas; detrás de cada proyecto hay un esfuerzo realizado por profesores que creen en su trabajo y tienen ganas de innovar, y eso se agradece.
 
La página que nos mostraron está llena de temas actuales relacionados con el trabajo de nuestros hijos, y otros en los que podemos ser partícipes  los padres también. Es un bloc dinámico, entretenido, y muy útil, con direcciones de fácil acceso pensadas para ser utilizadas tanto como herramientas de trabajo, como culturales.
 
Personalmente quiero dar las gracias, y mi enhorabuena, a las profesoras que participan en él [Nona Quetglas, María Torres, Cristina Vivó], y especialmente a Miriam, coordinadora de la biblioteca y autora.  
 
Solo espero que con el tiempo la participación en este proyecto aumente y se convierta en un punto de encuentro entre padres, hijos, y docentes.
 
Miriam

dissabte, 14 de maig del 2011

Xerrada amb l'escriptora Gemma Pasqual

Els alumnes de 4t d'ESO hem llegit en les últimes setmanes L'últim vaixell de Gemma Pasqual. Avui (dijous 12 de maig) hem tingut la sort de tenir-la amb nosaltres i hem pogut preguntar-li moltes qüestions relacionades amb aquest llibre i d'altres. També ens ha parlat dels seus gustos literaris,  la forma de documentar-se per a la redacció d'una novel.la, el món de la literatura juvenil... Nosaltres volíem saber moltes coses de la novel.la que hem llegit i també dels seus nous projectes.




Els presentadors de l'acte han estat Sergio Mena i Pili Sànchez. Ells s'han encarregat d'explicar-nos breument qui és Gemma Pasqual i de moderar la xerrada. Moltes gràcies als dos.


 Ens han explicat que...
 Gemma Pasqual va nàixer a Almoines (la Safor) l'any 1967. Després de traslladar-se a la ciutat de València  i dedicar-se al món de la informàtica, va decidir començar a escriure novel.les per als joves. En totes elles tracta temes socials perquè és una dona compromesa  amb la realitat que ens envolta i els problemes de la nostra societat. Les seues novel.les Marina, La fàbrica, Llàgrimes sobre Bagdad, L'últim vaixell, Quan deixàvem de ser infants, La mosca... han rebut nombrosos premis. Les últimes obres publicades són una obra de teatre sobre Enric Valor: El Caçador de paraules, homenatge a Enric Valor  i una novel.la que tracta sobre la immigració Barça o Barzakh!

Si vols saber més sobre l'autora, clica ací. Nosaltres ja l'hem coneguda i hem passat una estona parlant de llibres  ben interessant. Moltes gràcies, Gemma, i que tornes prompte pel nostre institut.

                                                                                                                           Cristina

dimarts, 10 de maig del 2011

Campanya de compra de llibres de lectura de l'AMPA

La campanya de compra de llibres de lectura promoguda per l'AMPA ha estat un èxit. L'alumnat  ha aportat més de 240 llibres, que, a partir d'ara, s'incorporen a la biblioteca del centre. D'aquesta manera es podrà  incrementar el servei de préstec de lectures obligatòries ja que disposarem el curs vinent de major quantitat d'exemplars.
Volem agrair la participació dels alumnes i, sobretot, donar les gràcies a l'AMPA per tenir i dur a terme  aquesta idea tan solidària.



                                                                                    Cristina Vivó

Matemáticas entretenidas

Me llamo Valeria Murauskaya, soy de 1º H y querría recomendaros el libro titulado:EL ASESINATO DEL PROFESOR DE MATEMÁTICAS,editorial ANAYA.
   Trata de unos niños a los cuales se les da muy mal las matemáticas y su profesor les hace un juego para que las aprueben. El juego consistía en dar pistas para llegar a resolver lo que se les planteaba.
   Me ha encantado este libro porque nunca leí un libro en la asignatura de matemáticas, también porque he aprendido muchos trucos matemáticos que antes no sabía y además de eso, este libro te entretiene mucho, es muy divertido.

dilluns, 9 de maig del 2011

¿HABLAMOS DE LIBROS, PAPÁ?

Hace unos días publicábamos la entrevista que Cristina (1ºA) le hizo a su madre acerca de la lectura. Hoy, transcribimos la que Diego (1ºH) le hizo a su padre. Como podréis ver, si comparamos ambas, observamos distintas visiones sobre la lectura; y es que, como bien dice el dicho... "Sobre gustos, no hay nada escrito".
Os recordamos que lo importante es LEER y disfrutar de ello.

P. ¿Cuál es el primer libro que te leíste?
R. ¡Buf! Pues no me acuerdo. De pequeño me gustaba leer tebeos pero libros no. Supongo que sería alguno de los que me obligaron en el colegio: El Principito, Alfanhui, El hombre que lo tenía todo, todo, todo; Réquiem por un campesino español, La familia de Pascual Duarte...
P. ¿Cuál de todos los libros que te has leído te ha gustado más?
R. Pues no sabría decirte uno solamente. Por ejemplo: El cruzado de J. Rivelle, Mi familia y otros animales de Gerald Durrell, la serie de Los Hijos de la Tierra de Jean M. Auel... y otros que ahora mismo no recuerdo.
P. ¿Y cuál el que menos?
R. En general de todos sacas algo bueno, aunque solo sea el hecho de pasar el rato. Pero recuerdo alguno como El talento de Mr. Ripley o Crónica de una muerte anunciada que, aunque son excelentes obras literarias, a mí no me gustó la historia que cuentan.
P. ¿Qué clases de libros te gustan?
R. Me gustan las novelas con argumentos interesantes que, aunque puedan ser inventadas por el autor, tengan base histórica y ambientes reales.
P. ¿Cuál me recomendarías?
R. Todos. Tú tienes que encontrar tus libros preferidos, que pueden ser muy distintos a los míos. Solo te digo que si un libro te aburre, lo mejor es que lo dejes y busques otro que te atraiga más.

Muchas gracias a los dos por colaborar con el blog de la biblioteca y por compartir con todos nosotros vuestros gustos y consejos.

Miriam

dissabte, 7 de maig del 2011

ESCOLA DE PARES I MESTRES PER A LA LECTURA. IV EDICIÓ.


Dins del marc de la Fira del LLibre de València, des de l'any 2008 es duen a terme uns cicles de conferències anomenades "Escola de Pares i mestres per a la lectura". Estan organitzades per  l'Associació d'Editors del País Valencià, convocades conjuntament amb FAPA València i el CEFIRE de València i dirigides i coordinades per la professora Gemma Lluch de la Universitat de València.

Des del 31 de maig fins el 3 de juny, al Centre Cultural Bancaixa de València, podrem assistir a quatre conferències a càrrec de Laura Gallego, Antoni de la Torre, Enric Iborra i Dolors Reig, i que giren al voltant de la temàtica d'enguany: "Llegir des de les escoles...a través de la web 2.0".

Cliqueu ací per tal de trobar tota la informació completa i les instruccions per saber com inscriure's.

Miriam

divendres, 6 de maig del 2011

¿HABLAMOS DE LIBROS, MAMÁ?

Durante los últimos días, los alumnos de 1º ESO han estado estudiando cómo se hace una entrevista y han aprovechado para preguntar a sus padres acerca de qué libros leían cuando eran pequeños. Este ejercicio es realmente saludable para ambas partes, ya que el compartir nuestras experiencias de lectura nos ayuda a todos, nos favorece y nos enriquece.

Aidan Chambers, en su libro Dime, que trata sobre la conversación literaria, habla de tres situaciones compartidas: compartir el entusiamo por un libro, compartir los desconciertos o dificultades al leer un libro y compartir las conexiones con otros libros.
Desde la biblioteca os animamos, pues, a que compartáis con los amigos, con los papás y mámás, con los profes... aquellas lecturas que más os apasionan. Que busquéis siempre que podáis esas tres situaciones compartidas.
Nosotros, en esta entrada, os dejamos con una pequeña muestra de ese compartir, y os transcribimos la entrevista que Cristina (1ºA) le hizo a su madre.

Nacida en Paterna en 1967, MªJosé, mi madre, ha leído algunos libros cuando era más joven. Por eso, voy a hacerle una entrevista sobre la lectura en sus tiempos.
P. Has leído algunos libros cuando eras más joven, ¿Cuáles?
R. Pues he leído Mujercitas, Siete novias para siete hermanos y varias novelas de Bárbara Cartland.
P. De todos ellos, ¿Cuál te ha gustado más? ¿Por qué?
R. Mujercitas, porque cuentan los problemas y alegrías de una familia y también porque me gustan las historias románticas.
P. ¿Qué tipo de libros te gusta leer?
R. De todos menos de terror, y si tienen un buen final, mejor.
P. ¿Qué libro te gustaría leer ahora?
R. El más vendido, Tiempo entre costuras.
Gracias por la entrevista, MªJosé. Adiós. Espero que a la próxima me cuentes qué tal el libro que tienes pendiente por leer.
Muchas gracias a las dos, Cristina y MªJosé, por compartir con todos nosotros ese pequeño momento de diálogo en familia.

Miriam

dijous, 5 de maig del 2011

LIBROS E ILUSTRACIONES

¿Quién no recuerda haber empezado a leer un libro o haberse decidido por un título en concreto gracias a las ilustraciones de la portada o del interior de las hojas? Seguro que  a más de uno de vosotros le ha sucedido y en alguna ocasión, la imagen y el color ha sido el motivo que os ha hecho decantaros por uno u otro título.
¿Recordáis los primeros libros que leísteis cuando eráis pequeños? Indudablemente estaban ilustrados, porque es a través de la imagen y las letras impresas como vamos relacionando palabras y aprendiendo nuevas.
Esta entrada va dedicada a los ilustradores de libros, de álbumes ilustrados, de cuentos para niños, de poemas... Está dedicada a todos aquellos a quienes les gusta dibujar, pintar, imaginar... Dedicada también, y muy especialmente, a los padres y madres que desde que somos muy pequeños, nos enseñan a leer, nos cuentan cuentos y nos ayudan a interpretar las imágenes de los libros, haciéndonos preguntas para que descubramos el mundo, a todos los padres y madres que nos abren la mirada al arte de interpretar imágenes y textos.

Imagen de Chuckometti
sobre "Caperucita Roja"

Si queréis disfrutar de una buena muestra de ilustraciones podéis visitar estos dos enlaces:

2. El catálogo de imágenes de ilustradores que encontraréis en el "Museo de ilustradores SOL", dentro de la imprescindible página web del Servicio de Orientación de Lectura.
Por último, os invito a que participéis con vuestros comentarios a esta entrada y que compartáis con todos nosotros cuál fue el libro ilustrado que más os gustó. ¿Qué libro de vuestra infancia recordáis con más cariño?

Miriam


dimecres, 4 de maig del 2011

UNA NOCHE EN LA BIBLIOTECA PÚBLICA DE NUEVA YORK: JUEGO, MISTERIO, LECTURA…

Me llega, a través de una compañera madrileña, la noticia de que Miguel Ángel García Guerra ha publicado en su blog una entrada sobre la animación lectora que titula: “Esto sí que es animación a la lectura”. Inmediatamente acudo al enlace para averiguar de qué se trata y quedo sorprendida, gratamente. También fascinada por el despliegue de medios con que se cuenta en otros lugares del mundo, y por la conjunción fabulosa entre nuevas tecnologías y formatos tradicionales al servicio de la promoción de la lectura: lectura, escritura, videojuegos, cine... Maravillada con las imágenes de la Biblioteca pública de Nueva York, e intrigada y motivada por el tráiler que publicita la propuesta. Vale la pena leer la entrada, echarle un vistazo al tráiler y pensar qué nos sugiere y a qué nos invita.



Yo me quedo con el encanto que tiene la propuesta en cuanto a proyecto colaborativo y cooperativo que aúna lectura y escritura creativa; así como con la idea de investigación dentro de la biblioteca, es decir,  la biblioteca como fuente de información y cultura.
¿Y tú? ¿Con qué te quedas?  Y a ti, ¿qué te sugiere?

Miriam

dimarts, 3 de maig del 2011

Taller poètic a partir d'un poema de Joan Vinyoli

Els alumnes de 4t d'ESO, a partir del poema "L'equivalent" de Joan Vinyoli, han fet els seus propis poemes i han treballat així la metàfora com a element essencial de la poesia.
 Anirem a poc a poc mostrant-vos alguns dels seus resultats.

L'EQUIVALENT

L'equivalent de què?
Tot, sempre,
té el seu equivalent:
La nit una pissarra plena
d'estels de guix, el dia un cavall blanc
vora la mar, l'hivern un vell decrèpit
i farfallós, la primavera un crit,
l'estiu incendis, crepitar de boscos,
la tardor vent d'aram, pàmpols morats,
vermells de posta.
Jo, si per atzar algú crida el meu nom,
diré Joan carregat de foscúries.

                                 Joan Vinyoli

L'equivalent de què?
Tot,sempre,
té el seu equivalent:
la nit, un calaix ple de monedes,
el dia, els nostres ulls oberts i desperts,
l'hivern, la pau i el descans de tothom,
la primavera, un mantell de molts colors,
l'estiu, un temps per gaudir,
la tardor, un llibre nou.
Jo, si per atzar algú crida el meu nom,
diré Noelia, carregada d'alegria.

       Noelia G. 4t B

LA BODA REAL Y EL FUTURO DE LA MONARQUÍA BRITÁNICA


EL UNIVERSAL
jueves 21 de abril de 2011 11:35 AM
Londres.- Cuando en junio de 2012 la reina Isabel II celebre sus seis décadas en el trono, el aniversario será conmemorado con una majestuosa flotilla de 1.000 barcos navegando por el río Támesis. Será el mayor despliegue de su género en 350 años.

Isabel II, que hoy cumple 85 años, será la segunda monarca de la historia británica que celebra su aniversario de diamante, después de que la reina Victoria lo consiguiera en 1897. Pero cuando se pase la oleada de festejos, que comienza con la boda del príncipe William y Kate Middleton, probablemente llegue el momento de reflexionar sobre el futuro de la monarquía.

La reina Isabel II ha dotado a la monarquía constitucional británica de un sentido de continuidad y estabilidad difícil de cambiar, y en ello coinciden monárquicos y republicanos. La mayoría de sus compatriotas no se imaginan un país sin ella.

Pero mientras los monárquicos esperan que la longevidad de Isabel sea similar a la de la Reina Madre, que falleció en 2002 a los 101 años, sus detractores esperan que el final de su reinado marque un punto de inflexión.

"Cuando la reina muera, habrá luto y tristeza, pero después las voces contra la monarquía aumentarán", predice Graham Smith, manager de campaña del grupo antimonárquico Republic.

Y precisamente por eso, la boda real entre el nieto de Isabel II, William, y Kate Middleton se considera un gran hito en la milenaria historia de la monarquía británica. El historiador Hugo Vickers sostiene que el matrimonio y los cambios que supone atraerán a la juventud.

"Es un 'revival' generacional. Creo que sería maravilloso si durante el reinado de la reina naciera otra generación: nuestra reina con Carlos, William y un pequeño niño o niña. La continuidad es muy importante", opina Vickers.

Para Rachel Johnson, editora de la revista The Lady, la inminente boda real ofrece la posibilidad de reconfigurar la familia real para una nueva era". En su opinión, "se trata de espectáculo". Estados Unidos "tiene a Hollywood, y nosotros a la monarquía como famosos naturales". Por eso, Kate Middleton, la chica de clase media convertida en princesa, salvará la monarquía, afirma.

Para el comentarista Peter York, la "historia de Middleton" supone una evolución favorable para la casa real británica. A lo largo de los años, el palacio de Buckingham ha visto como los miembros de la clase media que han llegado a las casas reales europeas -desde los Países Bajos hasta España- "hacen un buen trabajo".

"La idea general es tener más. Es una asunción práctica que funciona", opina York sobre los "plebeyos" que acaban en las familias reales. Sin embargo, eso no significa que la monarquía esté de acuerdo incondicionalmente con esta tendencia, o haya cambiado su visión fundamental sobre las clases sociales, la herencia y la tradición, añade.

Con todo, aún no se sabe cuánto durará el reinado de Isabel II ni del príncipe Carlos, por lo que pasará un tiempo antes de que Guillermo y Kate asciendan al trono. Aunque curiosamente, los últimos sondeos de opinión muestran resultados contradictorios sobre la sucesión.

Según una encuesta del instituto YouGov publicada hace un mes, el príncipe de Gales, de 62 años, es el preferido por el 45% de los británicos para suceder a la reina, frente al 37% que preferiría al príncipe William. Pero otro sondeo más reciente señala que un 59% es partidario de saltarse la tradición y ver a William en el trono, frente al 41% que prefiere a su padre.

Tras la difícil década de los 90, cuando la monarquía británica se vio sacudida por una serie de escándalos de divorcios y la muerte de la princesa Diana, en 1997, la joven generación del príncipe Guillermo se considera mejor situada para guiar a la casa real a una "nueva era".

Sin embargo, con la creciente aceptación de Camila, duquesa de Cornualles y esposa de Carlos desde 2005, el péndulo de la sucesión parece haber oscilado de nuevo a favor del príncipe de Gales. Y según la revista Prospect, tras el revuelo de la boda, muchos británicos sienten que William debería tener la oportunidad de disfrutar de algunos años de vida "lo más normal posible" junto a Kate antes de ascender al trono.

diumenge, 1 de maig del 2011

Grues de paper i haikús per Japó

Els alumnes de 1r i de 2n d'ESO hem celebrat el dia del llibre escrivint haikús i fent grues de paper per  tal d'enviar al poble japonés el nostre afecte i solidaritat. En aquestos moments  volem trametre'ls  la força per lluitar contra la tragèdia del tsunami i la catàstrofe nuclear que han patit.
Alguns dels haikús són:



 

                                                                                 Cristina