dijous, 19 de maig del 2011

Lectura a l'aula

Els alumnes de 1r d'ESO C hem llegit cadascú un llibre en valencià d'acord amb les nostres preferències. Alguns hem elegit la ciència-ficció; altres, el misteri i la intriga,  l'amor, l'adolescència...
Hem fet algunes sessions de lectura a classe i  hem acabat de llegir el llibre a casa.
Tots aquestos llibres són de la biblioteca del centre, estan a la disposició de tots i totes. Vos animem a anar-hi i agafar-los en préstec!


Anirem comentant-vos els llibres que hem llegit:

Com un miratge de Maria Mercè Roca
Hola, sóc Ainhoa i et vull recomanar el llibre "Com un miratge" perquè és un llibre molt bonic. Tracta d'un xic que espera amb ànsia que acabe el curs i vinguen els estiuejants al seu poble. Allí coneix una xica que es diu Salut i que cada vegada li agrada més. Ell i Salut viuen moltes aventures i tot tipus de sentiments: gelosia, amor, amistat... Si t'ha interessat el llibre o t'ha cridat l'atenció, llig-lo, perquè llegir és aprofitar el temps. Si t'agraden les històries d'amor, t'agradarà aquesta.





L'enigma del medalló de Vicent Pasqual
Hola, sóc Marta i vull recomanar-vos aquest llibre per a la gent que li agraden les històries de misteri i d'adolescència. Tracta sobre un xic, anomenat Marc, que es troba un medalló en les obres de la casa dels Bellmunt i que té una colla d'amics on està la seua estimada, Àngels. Hi ha una llegenda relacionada amb el medalló i Guillem i Carmesina. No puc contar més perquè contaré el misteri, així és que ...  llig-lo!
Jo sóc Pere i tinc dotze anys. També m'he llegit aquest llibre i vos el recomane.On estarà l'enigma del medalló? Agafa Marc al mort? Llig-te'l, ànim!

Nou diari d'un jove maniàtic d'Aidan Macfarlane i Ann Mcpherson

Hola, sóc Carmen. Vos volia recomanar aquest llibre perquè amb les aventures del protagonista s'assabentem dels canvis físics i psicològics d'aquesta etapa. I ens pot ajudar a que no ens pareguen tan diferents les coses, sentiments i preocupacions que tots tenim en aquesta edat. Vos convide a llegir-lo!

Un treball perillós  de Joaquim Beltran

Jo sóc Pau Miró i m'agradaria recomanar el lllibre que m'he llegit: "Un treball perillós". Tracta de molts misteris i d'un cas d'una xiqueta desapareguda, Sara Ferrer i un xic de 15 anys del poble d'ella. Si vols saber com acaba aquest llibre llig-te'l i sabràs quin és el final de Sara i el xiquet.


(continuarà)

CristinaVivó