FAMÍLIES

Aquesta pàgina del blog va dirigida a les famílies dels alumnes del centre. En ella podreu trobar activitats interessants per fer amb els vostres fills a casa i animar-los en la lectura, suggerències lectores, recomanacions, etc.

LECTURAS DE ANDAR POR CASA

Apreciadas familias, aquí os dejamos una primera sugerencia de lectura publicada por la Fundación Fermán Sánchez Ruipérez, fundación dedicada desde hace años a la promoción de la lectura y a la dinamización de bibliotecas. Según ellos mismos publican en su web, cada cuatrimestre editan digitalmente un boletín electrónico dirigido a madres y padres. Este boletín pretende ser una herramienta de refuerzo de la promoción de la lectura en los hogares y contiene sugerencias de lecturas para los adultos, recomendaciones de obras para niños y jóvenes, lecturas para compartir y sugerencias de actividades.
Os dejamos aquí mismo el enlace y deseamos que disfrutéis con su lectura, pero, sobre todo, de la lectura compartida que hagáis con vuestros hijos de los libros sugeridos.

PREVENIR EL FRACÀS ESCOLAR DES DE CASA

Ens arriba de la editorial Graó aquesta novetat que considerem interessant per a les famílies. Es tracta d'un llibre titulat Prevenir el fracàs escolar des de casa, l'autor del qual és Ramon Casals Cienfuegos.
ací us deixem un resum: 
L'escola no comença ni acaba en ella mateixa. El que es viu a casa condiciona de manera important la vida escolar de filles i fills. La relació pares-fills, el grau de confiança mútua, el temps compartit, l'educació en la responsabilitat o el vincle afectiu influeixen i molt. L'autor ens explica com organitzar la vida a casa, com enfocar diversos aspectes de la relació amb els fills i filles que els ajudaran de forma directa i també indirecta a millorar el seu rendiment escolar. El llibre inclou un capítol dedicat als fills: «45 idees per a l'estudiant», on se'ls orienta en les tècniques bàsiques per estudiar millor.
Índex
Hem fet un estudi.
El lloc d'estudi a casa.
Acceptar les possibilitats dels fills i filles.
La comunicació amb l'escola.
Fer els deures o estudiar.
Educar en la responsabilitat .
La comunicació amb els fills i filles.
El control sobre les filles i els fills.
El temps lliure.
El coixí emocional.
45 idees par a l'estudiant.
Podem saber-ne més.
Annex