dissabte, 14 de maig del 2011

Xerrada amb l'escriptora Gemma Pasqual

Els alumnes de 4t d'ESO hem llegit en les últimes setmanes L'últim vaixell de Gemma Pasqual. Avui (dijous 12 de maig) hem tingut la sort de tenir-la amb nosaltres i hem pogut preguntar-li moltes qüestions relacionades amb aquest llibre i d'altres. També ens ha parlat dels seus gustos literaris,  la forma de documentar-se per a la redacció d'una novel.la, el món de la literatura juvenil... Nosaltres volíem saber moltes coses de la novel.la que hem llegit i també dels seus nous projectes.




Els presentadors de l'acte han estat Sergio Mena i Pili Sànchez. Ells s'han encarregat d'explicar-nos breument qui és Gemma Pasqual i de moderar la xerrada. Moltes gràcies als dos.


 Ens han explicat que...
 Gemma Pasqual va nàixer a Almoines (la Safor) l'any 1967. Després de traslladar-se a la ciutat de València  i dedicar-se al món de la informàtica, va decidir començar a escriure novel.les per als joves. En totes elles tracta temes socials perquè és una dona compromesa  amb la realitat que ens envolta i els problemes de la nostra societat. Les seues novel.les Marina, La fàbrica, Llàgrimes sobre Bagdad, L'últim vaixell, Quan deixàvem de ser infants, La mosca... han rebut nombrosos premis. Les últimes obres publicades són una obra de teatre sobre Enric Valor: El Caçador de paraules, homenatge a Enric Valor  i una novel.la que tracta sobre la immigració Barça o Barzakh!

Si vols saber més sobre l'autora, clica ací. Nosaltres ja l'hem coneguda i hem passat una estona parlant de llibres  ben interessant. Moltes gràcies, Gemma, i que tornes prompte pel nostre institut.

                                                                                                                           Cristina

3 comentaris:

Sergio Mena ha dit...

De res, ha sigut un plaer presentar a Gemma, la entrevista ha estat molt interesant

Marta Gómez ha dit...

M'agrada molt aquesta escriptora, m'hauria agradat anar a vore-la :)

Vicent ha dit...

A mi em va agradar molt la xarrada, sobretot quan ens va contar com va escriure el llibre, el treball d'investigació que va fer, etc. ja que el tema de la guerra civil i la posguerra em pareix un tema molt interessant