divendres, 25 de març del 2011

LA LLEGENDA DE LES 1000 GRUES AL JAPÓ

La tradició japonesa diu que els déus concediran un desig a aquella persona que faça 1000 grues d’origami (art japonès de plegar els papers per tal de fer figures).



Les grues d’origami es van convertir en un emblema després de la Segona Guerra Mundial gràcies a Sadako Sasaki.
Aquesta xiqueta només tenia dos anys quan va caure la bomba atòmica a la seva ciutat, Hiroshima, i semblava que no li havia afectat. Però quan tenia nou anys se li va detectar leucèmia, causada per la radiació de la bomba. Quan ja estava a l’hospital, una amiga li va regalar una grua de paper i li va explicar la llegenda. Ella va començar en aquell moment a construir grues de paper, però va morir quan tenia 644 figures, l’octubre de 1955. Els amics de la Sadako van acabar les grues de paper i van començar a recollir diners per a construir un monument.
D’aquesta iniciativa va sorgir l’estàtua del parc de la Pau, a Hiroshima, la d’una xiqueta que alça amb els seus braços una grua. Des de llavors cada 6 d’agost, dia la pau, els xiquets i xiquetes del Japó deixen les seves figures de paper als peus del monument, on es pot llegir: “Aquest és el nostre clam, aquesta és la nostra pregària: pau al món.”
Després del terratrèmol, el tsunami i l’amenaça nuclear, una japonesa resident a Madrid ha recuperat la llegenda de les mil grues de paper i ha demanat als internautes que s’unisquen a aquesta iniciativa d’abraç i ànim al poble japonés i que simbolitza la pau. Es tracta de construir una grua i demanar ben fort un desig: el final de l’amenaça de catàstrofe nuclear i la recuperació de tots els damnificats.

2 comentaris:

cristinaninamoisa ha dit...

en ami m´agrada la história de les 1000 grues.

MaRiiBeeL ha dit...

amitambien :D