dimecres, 16 de març del 2011

BENVINGUTS.

Aquesta és la primera entrada del nostre blog de la biblioteca. En ella vos transcrivim un fragment del "Manifest UNESCO/IFLA sobre les Biblioteques escolars" que ens ha semblat interessant. Com veureu, respon a la pregunta Quina é sla funció i missió d'una biblioteca escolar? Esperem que aneu rebent respostes a través d'aquest blog i que gaudiu, sobretot, de la seua lectura i de les lectures.
La biblioteca escolar ofereix serveis d'aprenentatge, llibres i altres recursos que permeten a tots els membres de la comunitat escolar forjar-se un pensament crític i utilitzar eficaçment la informació en qualsevol format i mitjà de comunicació. Les biblioteques escolars estan connectades amb la vasta xarxa de biblioteques i informació, d'acord amb els principis del Manifest de la UNESCO sobre la Biblioteca Pública.
La biblioteca escolar proporciona informació i idees que són fonamentals per desimboldre's amb èxit en la nostra societat contemporània, basada en la informació i el coneixement. Proporciona als alumnes competències per a l'aprenentatge al llarg de tota la seua vida i contribueix a desenvolupar la seua imaginació, permetent-los que es conduesquen en la vida com a ciutadans responsables.

El personal de la biblioteca ajuda a utilitzar els llibres i altres fonts d'informació, des dels relats literaris fins als documents plasmats en tot tipus de suports (impresos, electrònics o uns altres) i accessibles directament o a distància. Aquests materials complementen i enriqueixen els llibres de text, així com els materials i mètodes pedagògics.