dimarts, 7 de juny del 2011

Raquel Ricart guanya el premi Samaruc de literatura juvenil amb "El quadern d' Àngela"

Els Premis Samaruc van nàixer  l'any 1992 per a impulsar la literatura infantil i juvenil en valencià.  Els bibliotecaris Ramon Guillem i Xelo Carbonell llançaren aquesta proposta a l’Associació de Bibliotecaris Valencians (ABV) que acceptaren de bon grat la iniciativa. Autors com Enric Lluch, Carles Cano, Toni Cucarella, Ramon Guillem, Pep Castellano, Mercè Viana, Maria Jesús Bolta, Empar Lanuza, Enric Monforte, Pepa Guardiola, Francesc Gisbert, Llucià Vallés, Gemma Pasqual, Francesc Mompó o Marc Granell han estat guardonats amb aquest premi.

Els Samaruc arriben a la seua XIX edició. Aquest any els guardons han anat a parar a escriptores amb dues novel·les amb protagonistes femenines: Lula i les abelles (Ed. Bromera), de l’escriptora Mercè Viana i El quadern d’Àngela (Ed. Tàndem), de l’escriptora Raquel Ricart en les modalitats infantil i juvenil, respectivament. Així ho va acordar un jurat format per tres bibliotecàries (Luz Cocera, Lluïsa Palomares i Remedios Ribes); una escriptora (Mari Carmes Sáez) i una mestra (Asunción Clemente Folgado)

 Raquel Ricart és una escriptora de Bétera que va guanyar també fa poc amb la novel.la Les ratlles de la vida el premi Andròmina  de narrativa  (Premis Octubre). Pots conéixer-la millor clicant ací.
El quadern d'Àngela  narra la història d'Àngela, una xiqueta adoptiva procedent de la Xina que acaba de fer dotze anys, a qui els seus pares regalen un quadern. Serà en aquest quadern on la protagonista començarà a anotar les seues reflexions, els seus descobriments quotidians, les seues pors. Però a poc a poc també s'arriscarà a contar-nos histories, a inventar, a imaginar.